"ČEKIĆARI" NA KRILIMA USPEHA U LIGI KONFERENCIJA: Aston vila osam godina bez pobede nad Vest hemom

O. M. 12. 03. 2023. u 09:00

VEST hem dočekuje Aston vilu u utakmici 27. runde engleske Premijer lige.

Foto: EPA-EFE/Adam Davy/NMC

Ne ide "čekićarima" najbolje na domaćoj sceni, gde su ostvarili jednu pobedu u poslednjih šest utakmica, ali navijače raduje ishod prve utakmice osmine finala Lige konferencija u kojoj su njihovi ljubimci sa 2:0 savladali AEK u Larnaki.

Ta pobeda malo je olabavila pritisak na menadžera Dejvida Mojesa kome preti otkaz i dala vetar u leđa fudbalerima u nastavku borbe za opstanak.

Vest hem je osamanesti, sa 23 boda, jednim manje od Bornmut koji je jučerašnjom pobedom protiv Liverpula pobegao iz zone ispadanja.

Aston vila je pobedom od 1:0 nad Kristal palasom zadržala 11. mesto i kakvu-takvu nadu da se priključi borbi za peto mesto koje vodi u Ligu Evrope. Mada će verovatno i šesta pozicija doneti plasman u Evropu, jer mesto u Ligi konferencija iz Engleske pripada osvajaču Liga kupa, a kako je taj trofej već osvojio Mančester junajted koji će verovatno u Ligu šampiona, otvara se put u najslabije evropsko klupsko takmičenje preko plasmana u ligi.

Prošlog avgusta sastali su se u prvom delu sezone i tada je na ''Vila parku'' slavio Vest hem sa 1:0, golom Pabla Fornalsa u 74. minutu utakmice. I poslednji okršaj na ''Olimpijskom stadionu'' u Londonu pripao je "čekićarima" koji su pobedili sa 2:1, golovima Jarmolenka i opet Fornalsa, dok je jedini pogodak za Vilu postigao Džejkob Ramzi.

Ekipa iz Birmingema slavila je na međusobnim susretima poslednji put još u maju 2015. godine, a ta minimalna pobeda golom Toma Kleverlija na asistenciju Džeka Griliša, donela joj je opstanak. Od tada do danas ukupan skor je šest pobeda Vest hema i tri nerešene utakmice, uz gol razliku 16:6.

Vest hem ni na ovoj utakmici neće moći da računa na prvog golmana Lukasa Fabijanskog koji se još oporavlja od povrede jagodične kosti koju je zaradio u pobedi nad Notingemom pre tri nedelje. Među stativama će ga zameniti Alfons Areloa. Najbolji strelac "čekićara" Dani Ings vraća se u tim nakon što ga je Mojes odmarao protiv Kiprana. 

Unaj Emeri ima velikih problema da sastavi startnih 11 Aston vile. Zbog povreda ne može da računa na Kutinja, Leandera Dendokera, Bubakara Kamaru i Dejega Karlosa.

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,75)

Pogledajte više