SVE OSIM POBEDE BI BILO IZNENAĐENJE: Pari Sen Žermen ne pomišlja na drugačiji ishod protiv Bresta

M.T.

10. 09. 2022. u 11:43

"SVECI" bi da se vrate na čelo tabele francuskog prvenstva.

FOTO: EPA

Ekipa Pari Sen Žermena danas od 17 časova dočekaće Brest na stadionu ''Park prinčeva'' u sedmom kolu Lige 1 u nameri da se ekspresno vrati na prvo mesto elitnog karavana.

Lens je pobedom protiv Troa makar na dan smenio "svece" sa vrha, a oni će gledati da se odmah vrate na prvu poziciju pošto su u odličnoj formi i Brest ne bi trebalo da im predstavlja nepremostivu prepreku. Pari Sen Žermen startovao je u novoj sezoni u skladu sa očekivanjima i posle šest kola zajedno je na vrhu sa Marseljom od kojeg je bolji samo po pitanju gol razlike pošto obe ekipe imaju po pet pobeda i remi u dosadašnjem toku prvenstva.

"Sveci" su u prethodnom kolu Lige 1 savladali Nant sa 3:0, a jedini kiks do sada su imali protiv Monaka kada je bilo 1:1. Nejmar, Mbape i Mesi su od početka Lige 1 postigli zajedno 17 golova i kombinovali 12 asistencija i čini se da su posle godinu dana navikavanja jedni na druge sada u potpunosti kliknuli i da će tek biti efikasni što bi već danas Brest mogao da oseti na svojoj koži. Pari Sen Žermen je dobro startovao i u Ligi šampiona gde je sa 2:1 savladao Juventus u utorak.

Posle prošle sezone u kojoj je završio na 11. mestu, što mu je najbolji plasman u elitnom društvu u poslednjih 30 godina, navijači Bresta su očekivali sličan razvoj situacije i u novoj sezoni, a dobili su nešto sasvim suprotno. Ekipa trenera Mišela Der Zakarijana ostvarila je samo jednu pobedu u prvih šest kola uz dva remija i tri poraza. U prethodnom kolu odigrali su nerešeno sa Strazburom, a trenutno su na 17. poziciji koja vodi u niži rang sa pet osvojenih bodova.

Trener Pari Sen Žermena Kristof Galtije ima na raspolaganju kompletan sastav pošto nema povređenih igrača među "svecima". Der Zakarian za razliku od kolege na klupi Parižana ima prilično problema pošto neće zbog povreda igrati Noa Fadiga, Žeremi Le Duaron, Stiv Munije i Roman Del Kastiljo.

Osim forme, na strani Svetaca je i tradicija. U prethodnih 10 mečeva protiv Bresta Pari Sen Žermen je uspeo da pobedi čak devet puta, a samo je jedan meč završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1-1&2-5 (kvota 2,15)

Pogledajte više