GOLEADA U NAJAVI: Fudbal kakav igraju večerašnji rivali obećava veliki broj pogodaka

V.M.

30. 07. 2024. u 08:00

U revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaleri Klaksvika će ugostiti Malme (21.00), švedski šampion dolazi na Farska Ostrva sa čak tri gola prednosti (4:1) i veliki je favorit da se plasira u narednu rundu kvalifikacija za najeltinije evropsko takmičenje.

Foto Profimedia

Pre sedam dana u Švedskoj, Malme je pokazao da je kvalitetniji tim, dominirao je tokom čitavog meča i na kraju je ubedljivo slavio rezultatom 4:1, više nego dovoljno da bez ikakvog stresa dočeka večerašnji revanš u Klaksviku.

Gosti čekaju na plasman u Ligu šampiona od 2021. godine, osvajali su domaće prvenstvo više puta u tom periodu, ali nisu uspevali da se "probiju" kroz kvalifikacije i nadaju se da je ovo konačno ta godina kada će se vratiti među krem evropskog fudbala.

Forma u domaćem prvenstvu mu govori da je to moguće, posle 17 odigranih kola drži prvo mesto u Alsvenaken ligi sa četiri poena prednosti u odnosu na Jurgorden, mada vredi napomenuti da je za vikend doživeo neočekivan poraz od Siriusa (0:1) pred svojim navijačima.

Sa druge strane, Klasvik je prošle sezone bio najveći hit kvalifikacija za Ligu šampiona, bio je bolji od Ferencvaroša, a zatim i Hekena, ali na trećem stepeniku ga je posle produžetaka eliminisao Molde.

Svakako je to bio više nego uspešan izlet u Evropki za večerašnjeg domaćina koji je na kraju igrao grupnu fazu Lige konferencija, a mogao bi ti ponovo učiniti s obzriom da je sada već dogurao do drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u "džepu" mu je plej-of za treće najjače evropsko takmičenje.

Ipak, za razliku od Malmea ne ide mu toliko dobro u domaćem šampionatu, iako je vezao dve pobede u prvenstvu zauzima tek treće mesto na tabeli i zaostaje devet bodova za vodećim Toršavnom.

U Švedskoj smo videli pravu goleadu u režiji ovih timova, a kakav fudbal "gaje" to i nije veliko iznenađenje, pa očekujemo da se isto desi i na Farskim Ostrvima.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1+|&3+ (kvota 1,68)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više