FIKS DANA: "Zmajevi" rutinskom pobedom otvaraju sezonu

V.M.

19. 07. 2024. u 12:25

SLOVENAČKO prvenstvo se večeras vraća u akciju, a prvi meč će odigrati Olimpija i Primorje koji se sastaju na "Stadionu Stožice" od 20.15.

Foto Profimedia

Nakon osvajanja titule pre dve godine, Olimpija je prošle sezone podbacila u domaćem prvenstvu gde je zauzela treće mesto iza Celja i Maribora.

Ove godine plan joj je da se vrati u borbu za titulu i nada se da će je tamo povesti novi šef struke Viktor Sančez koji je ujedno i najveće pojačanje "zmajeva" ovog leta.

Špansti šef struke je u svojoj karijeri vodio ekipe poput Betisa, Deportiva i Malage, tako da je u Ljubljanu došao menadžer sa mnogo iskustva koje bi trebalo praviti razliku u odnosu na druge trenere u ligi.

Sančez je shvatio svoj zadatak u Ljubljani i spreman je da je vrati u vrh, ozbiljno je radio sa igračima na pripremama na kojima je Olimpija beležila odlične rezultate i na četiri odigrane utakmice ostvarila je isto toliko pobeda.

Savladala je redom Gloriju, Sarajevo, Slovacko i CSKA 1948, a posebno je impresivno što je primila samo jedan gol na tim susretima.

Kvota na nju je večeras u velikom padu, sa 1,35 se spustila na 1,17, a to i ne čudi s ozbirom da na "Stožice" dolazi novajlija u eliti koji je imao katastrofalne pripreme.

Primorje je odigralo čak sedam priajteljskih mečeva uoči nove sezone, ali ne samo da nije slavilo ni na jednom meču, već je i doživelo čak šest poraza i jedno je od glavnih favorita za ispadanje iz slovenačke Prve lige.

Olimpija je daleko kvalitetniji protivnik i verujemo da je rutinska pobeda Ljubljančana izvesna, te je stavljamo kao tip dana.

NAŠ TIP: 1&2-6 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više