STEFANOVA ROLOVANA PILETINA BEZ PREMCA: Učenik Tehničke škole u Apatinu najbolji kuvar u Srbiji
NA NEDAVNO održanom 17. Republičkom takmičenju učenika trećeg stepena ugostiteljko-turističkih škola Srbije iz kuvarstva, poslastičarstva i usluživanja sa praktičnom nastavom, najbolje „Jelo po izboru za dve osobe“ pripremio je Stefan Terek, učenik trećeg razreda Tehničke škole sa domom učenika iz Apatina.
Stefan je u konkurenciji deset takmičara iz Šapca, Inđije, Novog Sada, Kragujevca, Smedereva, Subotice, Požarevca, Bečeja i Bačke Palanke u ovoj disciplini bio najbolji, osvojivši ukupno 90 od 100 bodova iz pismenog i praktičnog dela. On je pripremio rolovanu piletinu sa spanaćem na pireu od šargarepe sa flambiranim povrćem i sosem od šumskog voća.
-Rezultatom sa testa znanja iz kuvarstva Stefan je dokazao kvalitet nastave u njegovoj školi i direktno je svrstao na visoko drugo mesto kao najbolje odrađen teorijski test iz kuvarstva – ponosno kažu u Tehničkoj školi u Apatinu. - Zlatna medalja na takmičenju donosi direktan prolaz na prijemnom ispitu na Akademiji strukovnih studija, Visoke hotelijerske škole u Beogradu gde će Stefan nastaviti svoje školovanje.