NSZ RASPISALA 13 JAVNIH KONKURSA: Za nezaposlene i poslodavce 5,75 milijardi dinara

B.B.

02. 04. 2021. u 16:13

NACIONALNA služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih konkursa za direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima, u koju će biti uključeno više od 18.000 njih. Za ove namene opredeljeno je 5,75 milijardi dinara, od kojih se 550 miliona dinara izdvaja za osobe sa invaliditetom.

Foto: Tanjug

Kao i prethodnih godina, težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju - mladi do 30 godina starosti, bez završene srednje škole, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i žrtve porodičnog nasilja.

Većina konkursa biće otvorena do 30. novembra, a rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 17. maja, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 10. maja.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem. Sve informacije dostupne su u svakoj organizacionoj jedinici i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje - www.nsz.gov.rs.

Pogledajte više