JELENA JE STOMATOLOG: Otišla je na Maltu i tamo radi potpuno drugu stvar
JELENA Bosioković (28) iz Svilajnca, koja je pre dve godine diplomirala na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, a ubrzo potom bila ne šestomesečnoj plaćenoj praksi u jednoj klinici na Malti, počela je da proizvodi - kečap.
Njena majka Zlata ga je gotovo tri decenije pravila za porodicu, a - posle pohvala svih koji su ga probali - Jelena i njena sestra Marija, arhitekta koja je smislila moderniji dizajn logotipa, tokom vanrednog stanja su počele da ga proizvode i za tržište.
- Trudim se da iz naše zemlje izvučem ono najbolje. Zato je sestra u logo dodala Made in Serbia. Pritom, naš kečap je drugačiji od ostalih jer zemljište na kojem baba Mirjana i deda Steva gaje paradajz nikada nije tretirano hemikalijama - tvrdi Jelena i objašnjava da je na ideju da se posveti ovom biznisu došla tokom usavršavanja na Malti, gde je njen mentor svake sedmice naručivao organsko voće i povrće, pa se oduševljavao onim što po kvalitetu nije bilo ni prineti robi iz Srbije.
Dopale su mu se, veli, fotografije iz bašte Bosiokovića, a bio je šokiran kada je čuo da paradajz bolji od onoga koji on previše plaća domaćini iz Svilajnca svakodnevno poklanjaju komšijama.
Jelena, sada, dok radi u jednoj privatnoj stomatološkoj ordinaciji, kaže da ima mnogo planova, a veliki deo njih je vezan upravo za unapređenje porodične proizvodnje.