ZVUK PROŠLOSTI KROZ BANATSKU RAVNICU: Skup čuvara tradicije na 47. festivalu Saveza srpskih guslara

B. G. 27. 10. 2024. u 08:58

Grad Zrenjanin prvi put je bio domaćin 47. festivala Saveza srpskih guslara, koji je održan u Kulturnom centru u organizaciji Kulturno umetničkog guslarskog društva "Petar Perunović Perun" iz Zrenjanina, u saradnji sa Savezom srpskih guslara i Savezom guslara Srbije.

grad Zrenjanin

Najbolji srpski guslari, njih četrdeset, starim srpskim guslarskim poemama, uzburkali su banatsku ravnicu, uz prateći festivalski program, razne radionice, nastupe pevačkih društava,narodnih pesnika i vokalne solistikinje iz Zrenjanina, Milice Dosković, a održana je i Skupština Saveza guslara Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

- Naše guslarsko društvo u novembru slavi četrdeseti rođendan i ovonje bila sjajna prilika da jubilej obeležimo okupljanjem najboljih srpskih guslara u Zrenjaninu - naglasio je predsednik Guslarskog društva "Petar Perunović Perun", dr Radivoj Jelovac, koji se sa narodnim guslarom iz Zrenjanina, Ljubišom Ateljevićem, u ime domaćina zahvalio na dolasku, guslarima iz Crne Gore, Republike Srpske i cele Srbije.

Pogledajte više