MALIŠANIMA VEĆ DESETI VRTIĆ: Predsednica Pokrajinske vlade u radnoj poseti Srbobranu (FOTO)

J. S. 25. 10. 2024. u 16:34

ZA dogradnju i rekonstrukciju objekta koji će biti prenamenjen u novi vrtić u Srbobranu, Pokrajinska vlada će iz pokrajinskog budžetai zdvojiti 36 miliona dinara - saopštila je danas predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković tokom radne posete ovom mestu u Bačkoj.

Foto Pres biro PV

Gojkovićeva  je sa predsednikom Opštine Srbobran Radivojem Debeljačkim, obišla i radove na rekonstrukciji Trga slobode, čiju prvu fazu je sa 157,3 miliona dinara takođe finansirana iz pokrajinskog budžeta.

 -Tokom današnje posete uverili smo se kako teče realizacija aktuelnih projekata, koji su podržani iz pokrajinskog budžeta. Želimo da vratimo stari sjaj Trgu, kako bi postao staro-novo mesto okupljanja svih ljudi koji žive u Srbobranu. Ovo je kapitalni projekat i danas ćemo razgovarati o tome u kom smeru i kada će se završiti druga i treća faza izvođenja radova - rekla je predsednica Pokrajinske vlade  i dodala da će biti reči o svim elementima koji nedostaju kako bi se završili radovi poput osvetljenja, fontane i novog dečjeg igrališta.

Foto Pres biro PV

   Razgovaralo se i o  radovi na rekonstrukciji i dogradnji objekta Doma kulture u Srbobranu, a potom je Gojković jposetila  i Crkvu Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg, čiju je rekonstrukciju krova finansirala Pokrajinska vlada.

 - Hram u Srbobranu će 2027. godine proslaviti 250 godina postojanja. To je veliki i važan jubilej i sa sveštenstvom sam razgovarala kako ćemo se posvetiti tome da na dostojan način obeležimo taj važan događaj -najavila je  je Gojkovićeva i osvrnuvši se na zajedničku sednicu republičke i pokrajinske vlade u sredu u Novom Sadu,naglasila da  nikada nisu bila veća ulaganja Srbije na teritoriji AP Vojvodine usvim oblastima.  - od saobraćaja, infrastrukture, ulaganja u zdravstvo, izgradnju objekata kulture.

Foto Pres biro PV

Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački zahvalio je Pokrajinskoj vladi na velikoj podršci u prethodnom periodu, izrazivši uverenje da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

  Izgradnja novog vrtića u Srbobranu, po njegovim rečima,  odnosno sanacija i dogradnja objekta koji će dobiti novu namenu, biće deseti objekat predškolske ustanove.Srbobran više neće imati liste čekanja za upis dece u predškolsku ustanovu.

Pogledajte više