ZAVRŠENA „SUNČANA JESEN ŽIVOTA“: U Novom Sadu nagrađeni pobednici konkursa namenjenih najstarijim i najmlađim sugrađanima

Z. G. 25. 10. 2024. u 15:58

NA završnoj svečanosti manifestacije „Sunčana jesen života” članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Sonja Radaković uručila je prigodne nagrade pobednicima konkursa za izbor najstarijeg sugrađanina Novog Sada, za bračni par koji je najduže u braku i za volontera sa najdužim stažom u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta.

Pres služba Grada Novog Sada

Nagrade su takođe uručene deci Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo” i učenicima nižih razreda novosadskih osnovnih škola koji su učestvovali na konkursu literarnih i likovnih radova pod nazivom „Moji baba i deda“.

Obraćajući se prisutnima Sonja Radaković je istakla da nadležni u Gradu pružaju značajnu podršku najstarijim sugrađanima.

- Trudimo se da im se odužimo na brojne načine počevši od Klubova penzionera, preko organizovanih putovanja u banje i letovališta i na mnoge druge načine. Ovo je završnica još jedne „Sunčane jesni života“ i nastavićemo da negujemo tradiciju te manifestacije, nastojeći da ona svake godine bude sadržajnija i bolja – istakla je Sonja Radaković.

U okviru te manifestacije su, tokom ovog meseca, u domovima za stara lica i u klubovima za penzionere organizovani raznovrsni kulturni, sportski, zabavni i rekreativni sadržaji, prilagođeni interesovanjima, potrebama i mogućnostima starijih. Više od 150 aktivnosti realizovano je u sva tri doma Gerontološkog centra (na Limanu, na Novom naselju i u Futogu), kao i u svih 19 klubova za odrasla i starija lica.


 

Pogledajte više