ZA VEĆU BEZBEDNOST ĐAKA: Šest subotičkih srednjih škola dobilo video-nadzor

J. L. 24. 10. 2024. u 17:32

Putem konkursa Pokrajinske vlade šest škola u Subotici dobilo je sredstva za nabavku opreme – video nadzora. Sredstva su dodeljena u funkciji promovisanja i unapređenja bezbednosti učenika za ustanove srednjeg obrazovanja i vaspitanja u Vojvodini.

foto: TV Subotica

Među njima je i Srednja medicinska škola, gde postojeći video-nadzor datira iz 2009. godine, te su sredstva za obnovu i više nego dobrodošla.

-Trenutno je u toku faza prikupljanja ponuda, te kada se izabere najbolja opcija, sledi unapređenje postojeće mreže video nadzora, pa tako i osećaja bezbednosti za sve učenike, zaposlene i sve koji dolaze u školu - kaže NatalijaTrbović Toljagić, direktorka škole.-Postoji jedna vrsta video nadzora, ima 24 kamere postavljene, od kojih skoro polovina nije u funkciji. To znači da postoje prostori u okolini škole, a koja je izdvojena u odnosu na ostale, koji nisu pokriveni. Zato će sada postojeće kamere će biti obnovljenje i biće postavljene nove na novim lokacijama.

Osim Srednje medicinske škole, srestva su dobili i Gimnazija „Svetozar Marković”, Školski centar sa domom učenika „Dositej Obradović”, Hemijsko – tehnološka škola, Tehnička škola „Ivan Sarić” i Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević".

Pogledajte više