„ZLATNOM VARJAČOM PO SVETU“: Promovisani recepti kulinara Radovana Subina iz Kikinde

Rada Šegrt 24. 10. 2024. u 11:03

Kulturni centar Kikinda organizovao je promociju knjige „Zlatnom varjačom po svetu“, kulinara i kuvarskog sudije Radovana Subina.

Foto: Privatna arhiva

Posle 20 godina rada on je među korice sabrao 20 recepata, 60 fotografija i 10 anegdota sa kulinarskih manifestacija na kojima je pripremao ili ocenjivao hranu. Kako je objasnio autor, čitaoci će pronaći recepture za pripremu vojvođanskih jela poput gulaša, paprikaša, pečenja, štrudle s makom, ali i riblje čorba koja je bila prvo jelo s kojim je pobeđivao na takmičenjima.

- Moji favoriti su ovčiji paprikaš i perkelt, jer volim jagnjetinu – otkrio je autor.

Izdavač knjige je „Banatski kulturni centar“ iz Novog Miloševa koji je prvi put štampao izdanje iz kulinarstva.

Pogledajte više