NEMA VIŠE BESPLATNOG PARKIRANJA NA RADIJALCU: U Subotici se uvode nova pravila naplate parkinga

J. L. 23. 10. 2024. u 17:40

Od 4. novembra ukida se besplatno parkiranje u subotičkom naselju Radijalac i širem centru grada, dok određene ulice preći iz žute (druge) u crvenu (prvu) zonu.

foto:J.L.

U sistem naplate parkiranja ulazi i deo Aleje maršala Tita i to na potezu od Trga Sinagoge do Miloša Obilića i deo od Miloša Obilića do Trga Jakaba i Komora, koji će pripadati žutoj zoni. 

Prema ovom rešenju parking će se po cenama žute zone plaćati u delu kod Nove opštine, odnosno Trg Lazara Nešića - leva strana, od Maksima Gorkog do Senćanskog puta, koji će pripasti žutoj zoni, kao i ulice Iva Lole Ribara i Huga Badalića. 

U crvenu zonu parkiranja ući će Matije Korvina i Vuka Karadžića, potom Vase Stajića, na potezu od Partizanske do Đure Đakovića,kao i Park Rajhla Ferenca.

-Uvođenjem novih ulica u zonirana područja, kao i uvođenjem novih parking mesta u Subotici, biće povećan komunalni red, povećana bezbednost pešaka, biciklista pa i samih vozača - kažu u JKP Parking. - Pretplatnicima u zonama koje se menjaju, pretplate ostaju aktivne do isteka, uz omogućeno parkiranje u ulicama koje menjaju zonu. Novi pretplatnici, stanari, koji imaju prebivalište na adresama koje su novozonirane i poseduju vozilo u vlasništvu, mogu ostvariti pravo na mesečnu povlašćenu kartu za stanare.

Pogledajte više