VATROMET U SLAVU 80 GODINA OD OSLOBOĐENJA NOVOG SADA: Položeni venci na Spomen groblju boraca NOR-a

Z. G. 23. 10. 2024. u 11:18

POVODOM Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, 23. oktobra 1944. godine, danas su položeni venci na Spomen-groblju boraca NOR-a a večeras će, u organizaciji Grada Novog Sada, biti upriličen vatromet sa Varadinskog mosta.

Z. Grumić

Vatrometom u 19.30 časova biće uveličana proslava jednog od najznačajnijih datuma u istoriji Novog Sada, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

Povodom 80. godišnjice oslobođenja Novog Sada, predstavnici Grada, Pokrajinske vlade, Južnobačkog upravnog okruga, Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, Vojske Srbije i gradske Organizacije Rezervnih vojnih starešina položili su vence na Spomen-groblju boraca Narodno-oslobodilačkog rata (NOR) 1941-1945. godine.

- Nasleđe heroja, znanih i neznanih, koji su žrtvovali sve za našu slobodu, jeste izvor snage za sve nas, dok nastojimo da izgradimo još bolji Novi Sad i unapredimo kvalitet života svih njegovih građana. Nastavljamo da razvijamo naš grad, vođeni duhom slobode! Večna slava svima koji su se za nju borili – naglasio je tom prilikom gradonačelnik Milan Đurić.

Pogledajte više