POSETIĆE METEORE, ZEJTINLIK I PLAVU GROBNICU: Najbolji novosadski osnovci nagrađeni putovanjem na Krf

Z. G. 22. 10. 2024. u 14:39

GRUPU novosadskih učenika od 51 člana, koja je danas krenula na edukativno studijsko putovanje na Krf, ispratila je načelnica Gradske uprave za obrazovanje Milica Vučićević.

Pres služba Grada Novog sada

Ona je tom prilikom istakla da je Program za viši kvalitet obrazovanja i vaspitanja, u okviru kojeg se realizuju studijska putovanja, za četiri godine obuhvatio 188 učenika novosadskih osnovnih škola i da je za tu namenu iz budžeta Grada izdvojeno oko deset miliona dinara.

- Grad prepoznaje vredan rad i posvećenost najboljih učenika i različitim merama nastoji da podrži njihov trud i rezultate – istakla je Milica Vučićević i napomenula da Grad Novi Sad, uz tradicionalne Vidovdanske nagrade, najboljim đacima svake godine poklanja bicikle i organizuje studijska putovanja na grčko ostrvo Krf.

To je, kako je dodala, lepa prilika da učenici koji su pokazali afinitet za našu istoriju, prošire svoja znanja i da se druže.

U okviru petodnevnog putovanja učenici će posetiti Meteore, ostrvo Vido, Spomen kosturnice i Plavu grobnicu, Muzej „Srbi na Krfu od 1916-1918“, Crkvu Svetog Spiridona, Srpsku kuću i Srpsko vojničko groblje na Zejtinliku.

Pogledajte više