SERTIFIKAT BALINTU JUHASU: Čelnik Skupštine APV na skupu Instituta Evropskih regija u Salzburgu

J. S. 21. 10. 2024. u 14:11

PREDSEDNIK Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas učestvovao je danas u Salcburgu na jubilarnom 20. Samitu Evrope u organizaciji Instituta evropskih regija (IRE), koji se ove godine održava pod sloganom „EU: Nema budućnosti bez reformi“.

Foto : Lenka Knežević

Juhas se sastao sa predsednikom i osnivačem Instituta evropskih regija (IRE) prof. dr Francom Šausbergerom. Konstatujući zajedničku nameru za nastavkom i unapređenjem dosadašnjih dugogodišnjih partnerskih odnosa između AP Vojvodine i Instituta evropskih regija (IRE), razgovarali su o mogućnostima novih zajedničkih aktivnosti.

-Podrška koju je IRE  pružao našoj pokrajini, zajedničko učestvovanje i organizovanje konferencija na temu regionalnog povezivanja, za nas je i nadalje veoma dragocena. Profesor Šausberger decenijama se posvećeno zalagao za približavanje Republike Srbije i čitavog regiona Zapadnog Balkana EU i veoma ohrabruje njegova iskazana namera da to i nadalje čini - rekao je Juhas.

Foto : Lenka Knežević

U cilju daljeg unapređenja saradnje i preciziranja zajedničkih aktivnosti, predsednik SAPV Juhas pozvao je profesora Šausbergera da u narednom periodu poseti AP Vojvodinu i pokrajinski parlament.

Prof. dr Šausberger uručio je  Juhasu sertifikat ovlašćenja za predstavljanje AP Vojvodine U IRE-u, naglasivši da je uveren u dalju plodonosnu saradnju. Uz Juhasa, Samitu je prisustvovala i generalni konzul Republike Srbije u Salcburgu Vera Vukićević.

Institut evropskih regija (IRE) svečano je obeležio 20 godina od osnivanja, a na današnjem 20. Samitu Evrope učestvovali su brojni visoki predstavnici evropskih i zemalja Zapadnog Balkana, kao i predstavnici evropske administracije i Austrije, kao zemlje domaćina.

Pogledajte više