RADOST ZA 28 ĐAKA: Obnovljeno školsko igralište u selu Lazac kod Kraljeva

G. ĆIROVIĆ 21. 10. 2024. u 11:35

Uz radove na lokalnoj crkvi, u selu Lazac nadomak Kraljeva pri kraju je kompletna obnova sportskog igrališta pri izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Petar Nikolić“.

G.Šljivić

Rekonstrukcija je svakako najviše obradovala 28 mališana, uzrasta od prvog do četvrtog razreda, koji pohaćaju ovu obrazovnu ustanovu i koji će, kako kažu, sada imati pristojno igralište za sportske aktivnosti, ponajviše fudbal, košarku, rukomet i odbojku.

G.Šljivić

 

Ovaj teren, prema rečima Marice Mijajlović, direktorke Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta bio je prilično zapušten i devastiran jer je od njegove poslednje, detaljne rekonstrukcije prošlo dve decenije.

- Vrednost radova je četiri miliona sa PDV. Rok za završetak bio je 2. novembar, međutim, zbog početka školske godine zamolili smo izvođača da radovi budu završeni i ranije, što je i ispoštovano. Teren je završen pre roka, a kako je već funkcionalan, deca ga uveliko koriste – kaže Mijajlovićka.

G.Šljivić

 

Direktor škole Milan Genčević istakao je značajnu investicionu i tehničku podršku koju kraljevačka lokalna samouprava i Školska uprava pružaju ovoj obrazovnoj ustanovi čija se matična škola nalazi u susednom selu Samaila.

G.Šljivić

 

- Na objektu u selu Lazac urađena je kompletna rasveta u vrednosti od 150.000 dinara, zamenjen je deo krovne konstrukcije i uveden je video nadzor – naglasio je Genčević. - Osim toga, uloženo je 1,1 milion dinara dinara za zamenu dotrajale drvene stolarije u matičnoj školi, 865.000 dinara za kupovinu kancelarijskog i nastavnog materijala, dok je za opremanje digitalnog kabineta i kupovinu digitalnih učila opredeljeno 550.000 dinara.

G.Šljivić

Milan Genčević

O(P)STANAK

OVDAŠNjI meštani poručuju da se obnovom infrastrukture, školske zgrade i sportskih terena otvaraju dodatne mogućnosti da mladi ljudi ostanu u svom rodom kraju jer, kako poručuju, kada se ulaže i nešto stalno gradi, onda postoje uslovi za o(p)stanak na selu.

G.Šljivić

 
Pogledajte više