GOSTA UPOZNALI SA INVESTICIJAMA I RAZVOJNIM PROJEKTIMA: NJegovo Veličanstvo kralj Msvatija III posetio Novi Sad

Lj.P.

20. 10. 2024. u 15:29

NjEGOVO veličanstvo kralja Msvatija III od Kraljevine Esvatini, danas je u Novom Sadu ugostila predsednica Skupštine grada Dina Vučinič, zajedno sa Pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam dr Nenadom Ivaniševićem, i članom Gradskog veća za finansije Dejanom Mandićem. Domaćini su gostu predstavili investicije i razvojne i infarstrukturne projekte. Novog Sada.

FOTO: Pres služba Skupštine grada

Delegacija Kraljevine Esvatini, koju predvodi Njegovo Veličanstvo kralj Msvatija III, posetila  je sa predstavnicima grada i AP Vojvodine industrijske zone Novog Sada, a predsednica Skupštine Grada Dina Vučinić ocenila je tom prilikom da se Novi Sad od 2012. godine pozicionira kao ključni centar za privlačenje investicija, „što omogućava podizanje standarda života građana i unapređuje privredni potencijal grada.“

- Novi Sad je od tada prešao dug put. Grad je prošao kroz period transformacije i izrastao u moderan privredni, industrijski i IT centar, ne samo Srbije, već i čitavog regiona - kazala je Vučinić. -  Danas je Novi Sad mesto koje privlači vodeće kompanije iz različitih industrija i to nije slučajnost.

Predsednica novosadskog parlamenta je istakla da je razvoj Srbije rezultat strateške politike vođene na državnom nivou, pod vođstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, a da je ekonomska modernizacija i otvaranja Srbije ka novim investicijama doprinela stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta u kojem Novi Sad igra važnu ulogu.

FOTO: Pres služba Skupštine grada

- Ogroman doprinos razvoju grada dao je sadašnji premijer Srbije Miloš Vučević, koji je, kao gradonačelnik Novog Sada od 2012. godine, bio ključna figura u transformaciji našeg grada. Taj trend nastavlja i sadašnji gradonačelnik Milan Đurić, koji vodi grad putem kontinuiteta i daljeg razvoja, osiguravajući da Novi Sad nastavi da raste i napreduje. Nezaposlenost je danas na rekordno niskom nivou, a naš grad je postao magnet za investitore iz različitih sektora, uključujući industriju, IT i visokotehnološku proizvodnju - precizirala je predsednica Skupštine Grada Novog Sada.

Tokom obilaska industrijskih zona, Njegovo Veličanstvo kralj Msvatija III upoznat je sa najvažnijim investicijama u našem gradu u proteklih 12 godina, kao i da je grad uložio više od 5,7 milijardi dinara u infrastrukturu i opremanje industrijskih zona, stvarajući uslove za dolazak brojnih domaćih i stranih kompanija. Ova ulaganja, kako je objašnjeno, direktno su doprinela otvaranju hiljada novih radnih mesta i unapređenju poslovne klime, kroz privlačenje vodećih svetskih kompanija poput Aptiv-a, Lear-a, Barry Callebaut-a, BMTS Technology-a, Continental-a, Lianbo-a, kao i brojnih drugih.

Visoka delegacija Kraljevine Esvatini na čelu sa Njegovim Veličanstvom kraljem Msvatija III boravi u Srbiji, a tokom boravka i susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potpisani su bilateralni sporazumi dve zemlje.

Pogledajte više