NADMEĆE SE 75 TAKMIČARA IZ SRBIJE I REGIONA: U Novom Sadu otvoren Memorijalni turnir u stonom tenisu "Vladimir Šiška"

Lj.P.

20. 10. 2024. u 15:48

MEMORIJALNI turnir u stonom tenisu „Vladimir Šiška“, na kojem učestvuje 75 takmičara iz Srbije i regiona, i koji se održava treću godinu zaredom u stonoteniskoj dvorani na SPENS-u, u Novom Sadu, otvorila je članica gradskog veća za sport i omladinu Tatjana Medved.

FOTO: Pres služba Grada

Takmičenje organizuje Sportski stonoteniski klub „Panonija“ uz podršku Grada Novog Sada. Turnir ima takmičarski značaj, jer je bodovni za rang listu Stonoteniskog saveza Srbije, raspolaže nagradnim fondom, i  okuplja najbolje stonotenisere i stonoteniserke u seniorskoj konkurenciji, iz Srbije i drugih zemalja.

FOTO: Pres služba Grada

- Oko proslavljenog imena našeg dragog kolege okupili su se danas odlični sportisti iz naše države i okruženja i zaista im svima želim mnogo uspeha. Turnir se održava u dvorani SPENS-a, čija je izgradnja i motivisana željom da Novi Sad bude domaćin Svetskog prvenstva u Stonom tenisu davne 1981. godine, odatle i akronim SPENS - rekla je tatjana Medved. -  Novi Sad više od decenije unazad vodi odgovornu sportsku i omladinsku politiku i svake godine bezuslovno podržava sportske i omladinske organizacije u cilju obezbeđivanja najboljih uslova za razvoj sporta i fizičke kulture, kao i omladinskog aktivizma u našem gradu.

Iz budžeta Grada, kako je istakla, odvajaju se  značajna sredstva  i  obezbeđuje se  sinergija između Uprave za sport i omladinu i sportskih i omladinskih organizacija, kojom kroz programe u oblasti sporta i omladine,  podstiču se  mlade da se bave fizičkim aktivnostima, da imaju široku lepezu sportova na izbor u svom gradu, da svaka generacija ima mogućnost da se  bavi sportom ili rekreira i da naša omladina u udruženom i složnom delovanju, ima partnera u unapređenju položaja mladih i njihovog društvenog razvoja u našem gradu.

FOTO: Pres služba Grada

- Čast mi je da sam danas ovde, da zajedno negujemo sećanje na naše proslavljene Novosađane, sportiste i sportske radnike. Danas to radimo za našeg Vladimira Šišku i odavde zajedno promovišemo stoni tenis i prave sportske i ljudske vrednosti koje treba da prenosimo narednim generacijama– naglasila je Tatjana Medved.

Vladimir Šiška bio je osnivač i funkcioner u više stonoteniskih klubova, a najveći doprinos je dao razvoju STK „Panonija“. Bio je dugogodišnji potpredsednik
Stonoteniskog saveza Srbije, predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine i predsednik Stonoteniskog saveza Novog Sada.

Pogledajte više