PROSLAVA 75 GODINA RADA: Jubilej Okružne organizacije slepih i slabovidih Leskovac

I. M. 15. 10. 2024. u 14:49

Okružna organizacija slepih i slabovidih Leskovac proslavila je 75 godina rada i postojanja na kojoj je ocenjeno da grad na Veternici predano radi na poboljšanju uslova za kvaliteniji život osoba sa invaliditetom.

foto: GU Leskovac

Predsednik ove organizacije Alen Husić istakao je da se njeni članovi bore za što veću uključenost u sve tokove društva. Pohvalio je i činjenicu da je Leskovac, u poslednjih nekoliko godina, postao pristupačno mesto za život osoba sa invaliditetom i najavio da će, u saradnji sa lokalnom samoupravom, nastaviti da pruža pomoć kako bi prevazišli izazove sa kojima se suočavaju.

Sredstvima lokalne samouprave, na konkursu za oblast socijalne zaštite, podržana su tri projekta ove organizacije, ukupne vrednosti 2,7 miliona dinara, dok je na konkursu namenjenom kulturi dobilo još 150.000 dinara za realizaciju projekta pod nazivom „Kratak pogled unazad za korak unapred“.

Ova organizacija dobila je i prilagođenu računarsku opremu koju joj je donirao Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Sa ciljem povećanja pristupačnosti sadržaja Narodnog muzeja slepim i slabovidim osobama, u ovoj ustanovi su postavljene taktilne staze, a instaliran je i audio vodič. Svečanost je održana u leskovačkom Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Pogledajte više