DIREKTOR BOLNICE "GORNJA TOPONICA": Najoštrije osuđujem neistinite tvrdnje o neuslovnoj dostavi hrane našim pacijentima

Novosti online 13. 10. 2024. u 14:07

POSLE teksta koji se pojavio na portalu "Direktno" u kom se tvrdi da se "u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu “Gornja Toponica” u istoimenom selu kod Niša, ovih dana hrana za pacijente se isporučuje u traktorskoj prikolici", reagovao je direktor te bolnice.

Foto: Gornja Toponica

- Povodom teksta koji se pojavio na portalu Direktno, i zlonamernih insinuacija koje se šire putem društvenih mreža, u cilju istinitog informisanja javnosti, ovim putem moram da istaknem sledeće:

Najoštrije osuđujem neistinite tvrdnje o neuslovnoj dostavi hrane našim pacijentima, koje su konstruisane i osmišljene od strane radnika Ž. R. koji je, usled nezadovoljstva zbog premeštaja na drugo radno mesto, dostavljanjem lažnih informacija novinarima želeo da se osveti rukovodstvu naše ustanove. 

Bolnička kuhinja naše ustanove je renovirana pre 3 godine, uslovi za rad su odlični, imamo najsavremenije uređaje, a ove godine je kupljeno i novo vozilo za prevoz hrane do odeljenjskih čajnih kuhinja, koje je klimatizovano.

Hrana se prevozi u sterilni, poklopcima zatvorenim posudama,u dezinfikovanom vozilu, u skladu sa svim normama i sanitarnim propisima. To je potvrđeno i od strane sanitarne inspekcije i inspekcije rada koje su po prijavi pomenutog Ž. R. izlazile i proveravale funkcionisanje kuhinje i rada naše ustanove. 

Pomenuti Ž. R, koji je inače poznat po svom neprofesionalnom ponašanju i nedisciplini, usled koje je sa mesta kuvara premešten na mesto servira, u cilju lične osvete iskonstruisao je priču o neuslovnoj dostavi hrane pacijentima, tako što je otvorio sve poklopce na posudama sa hranom i napravio fotografije koje je uz neistinite informacije dostavio medijima. 

Naša ustanova ispunjava sve standarde propisane strogim sanitarnim uslovima, a ovakve neistinite i krajnje zlonamerne tvrdnje imaju za cilj da nanesu štetu ugledu naše ustanove i stvaranju neosnovane panike i nezadovoljstva kod naših korisnika i njihovih porodica. 

Stoga smatram da ste dužni da naš odgovor na tvrdnje iznete u vašem tekstu objavite celovito i integralno, kako bi javnost imala punu i istiniti i formaciju - navodi direktor Milan Stanojković.

Pogledajte više