REKONTRUISANO 1,6 KILOMETARA PUTA: Leskovčanima predata na korišćenje obnovljena saobraćajnica ka Bojniku

I. M. 11. 10. 2024. u 13:43

Povodom Dana oslobođenja Leskovca gradonačelnik Goran Cvetanović je svojim sugrađanima zvanično predao na korišćenje modernu saobraćajnicu koja se poklapa sa regionalnim putem ka Bojniku.

foto: GU Leskovac

Ovaj projekat je realizovan između dva praznika, a u potpunosti je rekonstruisano 1,6 kilometara puta. Investicija je vredna 183 miliona dinara. Realizovana je sredstvima JP „Putevi Srbije“. Njome je lokalna samouprava, kako je ocenjeno, završila jedan izuzetno važan zadatak.

- Kvalitetnom putnom infrastrukturom povezali smo Leskovac sa svim okolnim mestima Jablaničkog okruga. Uz ovu modernu saobraćajnicu izgrađene su biciklističke i pešačke staze, uređene široke trotoarske površine i postavljeno osvetljenje – istakao je Cvetanović čestitajući Leskovčanima Dan grada.

Širina saobraćajnice je 15 metara. Ima obostrane trotoare i novu atmosfersku i fekalnu kanalizaciju, a ranije je na ovom pravcu zamenjena i vodovodna mreža. Cilj je povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a kompletna projektno-tehnička dokumentaciju finansirana je iz leskovačkog budžeta.

Pogledajte više