NAJAVLJEN 32. NOVOSADSKI MARATON: U nedelju na Trgu slobode start glavne trke u deset časova

Z. G. 10. 10. 2024. u 15:56

VIŠE od 1.500 takmičara i rekreativaca učestvovaće na 32. Novosadskom maratonu koji će biti održan u nedelju 13. oktobra a start glavne trke je u deset časova sa Trga slobode, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Pres služba Grada

Tu tradicionalnu sportsku manifestaciju organizuje Sportsko društvo „Novosadski maraton“, uz podršku Grada Novog Sada.

Članica Gradskog veća za sport i omladinu Tatjana Medved istakla je da će među učesnicima biti 300 takmičara iz 24 države sveta.

- Grad Novi Sad je grad kulture, omladine ali i sporta i bezuslovno svojom politikom i delovanjem, neguje sve sportove i sportske discipline u svim uzrastima, svim kategorijama, od fizičkih aktivnostima među najmlađima, rekreacije do profesionalnog sporta – rekla je Tatjana Medved.

Napomenuvši da je u ovoj godini Gradska uprava za sport i omladinu podržala Novosadski maraton u održavanju prolećnog polumaratona i sada ovog jesenjeg ukupnim budžetskim iznosom od 1,5 miliona dinara.

Ona je zahvalila organizatorima, javnim i javno-komunalnim preduzećima, pripadnicima vojske i policije i ostalim službenim licima koja doprinose uspešnoj realizaciji tog važnog takmičenja i brinu o bezbednosti učesnika.

Novosadski maraton nalazi se u kalendaru manifestacija Atletskog saveza Srbije i Svetske atletske federacije.

Predstojeći nedeljni program sastoji se iz nekoliko trkačkih disciplina a prema rečima člana Organizacionog odbora Novosadskog maratona Dimitrija Dolge učesnicima će, pored glavne trke od 42 kilometara, na raspolaganju biti i i trke na 25, deset i pet kilometara. On je dodao da su i ove godine predviđene šetnje za građane, „takmičenje kornjača“ na 4,2 metra, kao i programi za najmlađe, odnosno „Trka puzećih beba“ i trka dece osnovnoškolskog uzrasta.

Pogledajte više