OSAM VOJVOĐANSKIH OPŠTINA DOBIJA VIDEO-NADZOR ZA ŠKOLE I VRTIĆE: Pokrajina izdvojila osam miliona dinara za tu podršku

Z. GRUMIĆ 08. 10. 2024. u 13:16

PREDSEDNICA Pokrajinske vlade Maja Gojković uručila je danas u Novom Sadu predsednicima osam vojvođanskih opština ugovore o raspodeli ukupno osam miliona dinara, radi podsticanja razvoja elektronskih komunikacija i informacionog društva u lokalnim samoupravama.

Pres služba Pokrajinske vlade

Bespovratnu finansijsku podršku za uvođenje sistema video-nadzora u predškolskim ustanovama ili osnovnim školama kao i za uspostavljanje lokacija sa besplatnim internetom za građane dobile su opštine Inđija, Sremski Karlovci, Irig, Titel, Bečej, Nova Crnja, Žitište i Opovo.

- Ovim konkursom želimo u prvom redu da poboljšamo bezbednost dece, nastavnog kadra i objekata i da delujemo preventivno u sprečavanju bilo kakvog nasilja u predškolskim ustanovama i školama – istakla je Maja Gojković uručujući ugovore, u prisustvu pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Nenada Ivaniševića.

Zahvaljujući tom konkursu, koji Pokrajinska vlada sprovodi posredstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, škole i vrtići u Vojvodini postaće znatno bezbednija mesta, rekla je Gojkovićeva i dodala da će uskoro biti raspisan novi konkurs za te namene.

Predsednica Opštine Žitište Ivana Petrić, zahvalila je Pokrajinskoj vladi na značajnoj podršci i najavila da će dodeljeni novac iskoristiti za uvođenje video-nadzora u školama „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu i u „Petar Kočić“ u Česteregu.

- Mnogo nam je važno da iskoristimo ova sredstva jer škola nije samo ustanova u kojoj deca uče i razvijaju se nego i mesto gde treba da se osećaju bezbedno - izjavila je ona novinarima.

I predsednik inđijske opštine Marko Gašić izrazio je zahvalnost darodavcima i napomenuo da će finansijsku podršku Pokrajine upotrebiti za postavljanje video-nadzora u najvećem objektu Predškolske ustanove „Sunce“ u Inđiji a slobodni internet, kako je dodao, biće lociran na novom trgu u centru grada kao i u Beški, najvećem opštinskom naselju.


 


 


 


 


 


 


 

Pogledajte više