SPORT MORA BITI DOSTUPAN: Sedmi „Sajam sporta“ održan na Atletskom stadionu u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ 03. 10. 2024. u 12:17

Na Atletskom stadionu kraj Ibra u centru Kraljeva održan je sada već tradicionalni, sedmi po redu Sajam sporta koji su u velikom broju posetili mališani iz Predškolske ustanove, kao i učenici nižih razreda osnovnh škola.

G.Šljivić

U organizaciji Sportskog saveza Kraljeva, na promotivnim štandovima i javnim treninzima ovom prilikom svojim najmlađim sugrađanima predstavilo se 34 ovdašnjih sportskih kolektiva, klubova i udruženja, među kojima su se pvi put našli i prestavnici policije, Sektora za vanredne stuacije i Crvenog krsta.

G.Šljivić

 

- Važno je što kraljevački mališani imaju priliku da se i na ovaj način upoznaju sa ralzličitim sportovima, možda odaberu jedan i počnu da treniraju, ali je najznačajnije da nauče šta su to zdrave navike, da nauče da treba da se bave sportom celog života bez obzira da li kao profesionalci ili rekreativci – rekao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, otvarajući Sajam.

G.Šljivić

 

On je naglasio da lokalna samouprava iz budžeta izdvaja značajna sredstva za sve sportske klubove, kao i da će jedan od prioriteta u narednom periodu biti da se kraljevačkoj deci obezbedi mogućnost da se, bar u početnoj fazi, sportom bave besplatno ili da treninge plaćaju simbolično.

G.Šljivić

 

- U saradnji sa organizacijom „3+“ već smo obezbedili besplatno treniranje u gotovo svim sportovima za porodice sa troje ili više dece – poručio je prvi čovek grada na Ibru. - Sport mora biti svima dostupan. Za sada FK Sloga najmlađima ne naplaćuje članarinu, a planiramo da takva praksa bude i u pojedinim odbojkaškim, košarkaškim, rukometnim, pa i ostalim klubovima.

Pogledajte više