GRAD SMEDEREVO PREUZEO STADION: Potpisan ugovor o preuzimanju stadiona FK Smederevo

J. I. 02. 10. 2024. u 09:32

Gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović sa predstavnicima Republičke direkcije za imovinu potpisala je ugovor o preuzimanju fudbalskog stadiona u ovom gradu koji će ubuduće predstavljati imovinu grada.

foto Grad Smederevo.jpg

Stadion je sagrađen u periodu između 1993. i 2000. godine, i bio je u vlasništvu nekadašnje železare Sartid. Nakon priatizacije, postao je deo stečajne mase Sartida. Više puta je oglašavana prodaja stadiona i fudbalskog kluba, ali bez uspeha.

Zbog loših uslova, stadion je bio van funkcije jedno vreme, a iz lokalne samuprave, nakon preuzimanja, najavljuju rekonstrukciju i modernizaciju stadiona kapaciteta 17.000 mesta.

-Želimo da Smederevo vratimo u fudbalski svet, tamo gde mu je mesto. Mi smo imali superligaša, fudbal koji se igrao u Evropi, mislim da je ovo velika stvar i radosna sam što smo  uspeli u tome. Vrlo brzo imaćemo  veštačku travu da bismo nesmetano igrali utakmice na našem terenu, a našim igračima omogućili adekvatne uslove za postizanje uspešnih sportskih rezultata, izjavila je gradonačelnica Smedereva, Jasmina Vojinović nakon potpisivanja ugovora.

Pogledajte više