EFIKASNIJI KATASTAR NEPOKRETNOSTI U KRAGUJEVCU : Uveden novi centralni informacioni sistem

V. Hadžić 30. 09. 2024. u 11:29

I U KRAGUJEVCU je, nakon Beograda, Novog Sada i Niša, uveden novi centralni informacioni sistem za katastar nepokretnosti. Implementacija ovog sistema doprinoseće efikasnosti i transparentnosti u radu katastra – saopštio je danas Republički geodetski zavod.

Foto : V.H.

Građani Kragujevca će od novog katastarskog sistema imati brojne benefite. On spada među prvih pet u svetu po kvalitetu i efikasnosti, što potvrđuje poziciju Srbije na globalnoj mapi inovativnih rešenja u zemljišnoj administraciji.

Sa uvođenjem kompletno digitalizovanih procesa, sigurnost podataka je garantovana, a mogućnost grešaka svedena na minimum. Višedecenijske neusaglašenosti u Katastru nepokretnosti su otklonjene, što obezbeđuje veću pravnu sigurnost imovine i značajno unapređuje efikasnost rada RGZ-a. To je ujedno je i osnov za dalji ekonomski razvoj grada jer stvara stabilne uslove za investicije i rast lokalne privrede.

Novi centralni informacioni sistem uveden je u katastre nepokretnosti svih većih gradova u Srbiji u saradnji sa Svetskom bankom, u okviru projekta „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“, čime se osigurava usklađenost sa međunarodnim standardima i najboljim praksama.

Pogledajte više