NA „DANIMA LUDAJE“ U KIKINDI 70.000 GOSTIJU: Najviše ih stiglo iz susedne Rumunije

R. Š. 26. 09. 2024. u 09:39

Manifestacija „Dani ludaje“, koja je od proteklog četvrtka do nedelje, 39. godinu uzastopno održana u Kikindi jedna je od najposećenijih do sada.

Foto: R. Šegrt

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, ta četiri dana grad na severu Banata koji slavi bundeve posetilo je nešto više od 70.000 ljudi.

- Najviše gostiju, više od 19.000, došlo je iz susedne Rumunije. Dobili smo još jednu potvrdu da manifestacija opravdano nosi titulu „Najbolje iz Vojvodine“, a naš grad epitet najveće gostinske sobe u Evropi – navode iz Gradske uprave i obrazlažu da su ovome doprineli dobra organizacija, raznovrsni sadržaji, ali i promocija po većim gradovima: Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Somboru, ali i Temišvaru. Nema sumnje da je broj Rumuna koji je u Kikindu došao za „Dane ludaje“ povećao i neprekid rad Graničnog prelaza Nakovo-Lunga, koji je bio otvoren od petka ujutro do nedelje uveče, dok je njegovo redovno radno vreme od sedam do 19 sati.

Foto: Grad Kikinda

Promocija "Dana ludaje" u Temišvaru

- Naša strategija za razvoj manifestacije počela je 2014. kada je prvi put promovisana u Temišvaru. Iste godine iz komšiluka nam je stiglo 2.600 gostiju iako je granični prelaz bio otvoren samo promotivno, a trajno tek mesec dana kasnije. Posećeneost se iz godine u godinu povećavala na radost trgovaca i ugostitelja – objašnjavaju iz Gradske uprave u Kikindi.

Pogledajte više