MEMORIJALNI KONCERT: Sećanje na Nebojšu Petrovića i Slobodanku Marinković

Z. GLIGORIJEVIĆ 25. 09. 2024. u 18:46

MEMORIJALNI koncert, posvećen Nebojši Petroviću, dugogodišnjem direktoru Kulturnog centra u Jagodini i Slobodanki Marinković, članu KUD-a „Sveta Milanović Pote“ i nekadašnjem rukovodiocu najmlađe sekcije ovog društva, održan je u Bagrdanu nadomak Jagodine.

Foto:Z.Gligorijević

Reditelj i glumac Bojan Miloradović, jedan od moderatora događaja, rekao je da je Petrović predano radio na poslovima kulture i umetnosti, da se zalagao za promociju turizma u Jagodini i da će svima nedostajati njegov osmeh i vedar duh.

-Njen život je bio igra, a folklor joj je tekao venama. Bila je neumoran i istrajan borac za pravdu, poštenje i fer nadmetanje do iznemoglosti. Slobodanka je posebno volela decu iz bagrdanskog KUD-a. Poruka više od 30 mladih i sposobnih ljudi je „Slobodanka, sva tvoja deca te vole“ – rekla je Jelena Antić.

Na koncertu, koji je imao i takmičarski karakter, nastupila su društva iz Jagodine, Paraćina i Negotina. Nagrada za najbolju igru u izvornom delu pripala je KUD-u „Sveta Milanović Pote“ iz Bagrdana, za igre u koreografiji KUD-u „Srpsko narodno kolo“ iz Jagodine, dok je za najboljeg igrača proglašen Srđan Sretenović iz Društva za kulturu „Kablovi“. Tokom događaja, nastupio je i književnik Zdravko Sretenović, koji je pročitao pesmu koju je napisao pokojni Nebojša Petrović.

Organizator memorijalnog koncerta bio je KUD „Sveta Milanović Pote“ iz Bagrdana, dok je pokrovitelj Skupština grada Jagodine.

Pogledajte više