REKONSTRUISANI OBJEKAT U BAČKOJ PALANCI SPREMAN ZA EVROPSKA I SVETSKA PRVENSTVA Kuglana za ponos

Lj.P.

29. 09. 2024. u 10:17

U REKONSTRUKCIJU kuglane u ustanovi za sport i rekreaciju "Tikvara" uloženo je 20,5 miliona dinara, a radove je sa 13,5 miliona finansirala Pokrajinska vlada, dok je lokalna samouprava u Bačkoj Palanci uložila sedam miliona dinara.

FOTO. opština Bačka Palanka

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta, prilikom posete obnovljenom objektu naglasio je da je kuglana sada uređena po svim standardima za održavanje evropskih i svetskih prvenstava, ali da je čitav projekat realizovan sa ciljem unapređenja uslova za dalji razvoj ovog sporta.

Prvi čovek Bačke Palnke, Branislav Šušnica, ističe i veliki značaj ovog posla za brojne rekreativce, te podseća da je lokalna samouprava - uz pomoć Vlade Srbije i one pokrajinske - značajna sredstva investirala i ostale sadržaje.

- Konačno smo završili sportske dvorane u Pivnicama i u Gajdobri, te izgradili nove dvorane u Despotovu, Mladenovu i u OŠ "Sveti Sava". Potpuno su rekonstruisani tereni u bloku "Partizan", a uloženo je i u održavanje sportskih sadržaja na Tikvari gde je, uz podršku Republičkog Fpnda PIO fonda, izgrađen međugeneracijski prostor. Njega su oplemenili igralište za najmlađe, teretana na otvorenom, betonski stolovi za stoni tenis i šah... Finansirali smo i održavanje košarkaških terena na pomenutoj lokaciji, te započeli iz gradnju kompleksa otvorenih bazena - zaključio je Šušnica.

Pogledajte više