REDOVNE STRIKTNE KONTROLE, SVAKODNEVNI MONITORING ANALIZA: Novosadska PU „Radosno detinjstvo“ o kvalitetu vode u vrtićima

Lj.P.

20. 09. 2024. u 18:12

VODA u novosadskim vrtićima je bezbedna za piće, a to su pokazale analize koje se redovno rade sa nadležnim ustanovama, saopšteno je danas iz Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, povodom informacija u javnosti da je voda nebezbedna.

FOTO: Lj.P.

U ovoj ustanovi kako navode, jednoj od najuspešnijih tog tipa u državi, sa posebnom brigom se vodi računa o ishrani i vodi, zbog čega se redovno rade striktne kontrole. Gradska uprava za zdravstvo Novog Sada zajedno sa Institutuom za javno zdravlje Vojvodine radi svakodnevni monitoring nad Analizama vode u vrtićima.

- U slučaju neispravnosti vode, Pokrajinska sanitarna inspekcija izdaje Rešenja u vidu mera koje moraju u tim slučajevima biti sprovedene – iatiče se u saopštenju PU „Radosno detinjstvo“. - Shodno navedenom, nemamo neispravne vode u vrtićima.

U „Radosnom dertinjstvu“ još navode da su užasnuti količinom neistina koje neodgovorni pojedinci puštaju u javnost, čime izazivaju paniku kod roditelja i blate i urušavaju profesionalni ugled i autoritet ove ustanove.

- Više od 10 godina roditeljima je omogućeno da svojoj deci donose flaširanu vodu u vrtić, na njihov zahtev i da takva situacija postoji do danas u kontinuitetu – navode u „Radosnom detinjstvu“. - U navedenim situacijama, deca flašice nose kući svaki dan.

Inače, iz Gradske uprave je saopšteno da su  izveštaji o kvalitetu vode iz gradskog vodovoda u Novom Sadu, za avgust i septembar, objavljena je na sajtu Grada. Dosadašnji rezultati i analize za septembar, kako se navodi,  pokazuju da je 99,65 odsto uzoraka mikrobiološki, fizički i hemijski ispravno.

Pogledajte više