"MATIRA" IH BESPARICA: Javni apel za pomoć Omladinskog šahovskog kluba Paraćin, nedostaje im oko 400.000 dinara za takmičenjima

Zorana Rašić 24. 09. 2024. u 07:30

MADA je Paraćin poslednjih godina postao prava šahovska metropola u kojoj se organizuje dosta takmičenja, Omladinski šahovski klub Paraćin suočava se sa nedostatkom novca da isfinansira sopstveno učešće na predstojećim šahovskim događajima.

Foto: OŠK Paraćin

Naime, krajem septembra i u oktobru OŠK očekuju najvažnija ekipna takmičenja u ovoj godini u organizaciji Šahovskog saveza Srbije, a nedostaje oko 400.000 dinara za neko skromno učešće.

Saša Jevtić, sekretar kluba, ujedno FIDE trener i majstor, međunarodni organizator šahovskih takmičenja i međunarodni arbitar, pozvao je sve ljubitelje šaha i zainteresovane firme da pomognu.
 

Foto: Pirvatna arhiva

 

- Ženska ekipa kluba ove godine prvi put nastupa u elitnom rangu, u Prvoj ligi Srbije za žene koja se igra od 27. septembra do 7. oktobra u Novoj Varoši. Nastupiće Sabina Ibrahimova, Sofija Pogorelski, Sandra Đukić, Lena Miladinović, Aleksandra Zerebcova i Dunja Milićević, dok mušku ekipu od 10. do 18. oktobra u Novom Pazaru očekuje nastup u Prvoj ligi centralne Srbije, što je drugi rang takmičenja - objašnjava Jevtić.

Jubilej

OVE godine OŠK Paraćin slavi mali jubilej - petnaest godina postojanja i rada. To je dobra prilika i povod za sve poštovaoce rada kluba da pomognu donacijom koliko mogu.

Kada je reč o državnom prvenstvu za žene, izvučeni su startni brojevi i poznato je koje će šahistkinje braniti boje kog kluba u ovoj sezoni. Tačan raspored po tablama znaće se za nekoliko dana.

Jevtić dodaje da je lokalna samouprava OŠK Paraćin proglasila klubom od interesa za Opštinu i opredeljena su mu određena budžetska sredstva, ali su ona nedovoljna da pokriju nastupe na oba ekipna takmičenja.

Od nedostajućih 800.000 dinara zahvaljujući dobroj volji prijatelja kluba do sada je obezbeđena otprilike polovina, pa preostaje još malo vremena da se obezbedi ostatak kako učešće muške ekipe na takmičenju u Novom Pazaru ne bi bilo dovedeno u pitanje.

Pogledajte više