POHVALE ZA HEROJE IZ GRČKE: Obeležen petnaesti rođendan Sekrora za vanredne situacije u Zrenjaninu

B. G. 18. 09. 2024. u 11:15

Hrabri zrenjaninski vatrogasci, pripadnici specijalne jedinice Sektora za vanredne situacije, Zoran Grbić, Marko Kutlača Danijel Mirčić i Radomir Šušnjević, koji su od 13. do 20 avgusta učestvovali u gašenju velikog požara u Kalanosu, predgrađu Atine, posebno su pohvaljeni i nagrađeni na prijemu u Gradskoj kući u Zrenjaninu.

foto: B.Grujić

Gradonačelnik grada na obalama Begeja, Simo Salapura, povodom Dana sektora za vanredne situacije i njihovog petnaestog rođendana, priredio je prijem, a na Trgu slobode u centru grada, održan je tehničko-taktički zbor.

- Ovo je dan četvorice hrabrih vatrogasaca, koji su sedam dana učestvovali u gašenju velikog letnjeg požara u predgrađu Atine i rizikovali svoje živote - naglasio je gradonačelnik Salapura, odajući im posebno priznanje, ali i čestitajući rođendan svim ostalim pripadnicima specijalne vatrogasne jedinice.

- Nije bilo lako, vatrena stihija širila se enormnom brzinom i snagom, ali mi volimo svoj posao, svesni smo rizika koji nosi, ali i odlučni da uvek budemo tamo gde je najpotrebnije - istako je Zoran Grbić, jedan od četvorice junaka iz Grčke.

Pogledajte više