ZAVRŠEN KONKURS OBJEKTIVNO VRANJE: Nemanja Milošević autor najbolje fotografije

J. S. 03. 09. 2024. u 08:55

Fotografija Nemanje Miloševića proglašena je za najbolju na petom po redu konkursku „Ovjektivno Vranje“

Foto: Privatna argiva

Drugo mesto po odluci stručnog, na tematskom konkursku koji je imao za ciLj da prikaže crkve, manastire, crkvišta … u Vranju i okolini, pripalo je Stefanu Petroviću.

Ovogodišnji Foto-konkurs koji nosi simbolični naziv “Verski objekti(v)” privukao je dosta pažnje i interesovanja kod kreativnh stvaraoca i foto-amatera tako da je žiri imao težak zadatak da među 78 fotografija 18 stvaralaca odabere najbolje.

Obzirom da je tema bila prilično egzaktna, istovremeno je pružila i veliku slobodu fotografima da proniknu u suštinu lepote i značaja verskih objekata na jugu Srbije. Glavni parametri kojima se žiri vodio ove godine, pored saglasja sa zadatom temom bili su i poseban, nesvakidašnji pogled na verske objekte kao i estetska celovitost pristiglih fotografskih radova – navodi se u obrazloženju žirija.

Nakon, što je stručni žiri doneo odluku i napravio selekciju od dvadeset fotografija koje će biti opremljene i izložene na sada tradicionalnoj izložbi, publika na društvenim mrežama svojim glasovima odlučila je da treće mesto pripadne fotografiji Milene Škarić.

Konkursa  „OBJEKTIVno Vranje“, uz finansijsku podršku Grada Vranja organizuje  Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz ovog grada.

Autor prvoplasirane fotografije dobiće vaučer u vrednosti od 15 000 za kupovinu foto opreme, drugoplasirani vrednosni vaučer u iznosu od 10 000 dinara i trećeplasirani vrednosni vaučer u iznosu 5000 dinara.

Pogledajte više