MEMORIJALNI KONKURS „FILIĆ FILMIĆ“ U ZNAK SEĆANJA NA UBIJENOG MLADIĆA STEFANA FILIĆA:Rok za radove produžen do 1. oktobra

J. I. 22. 08. 2024. u 09:14

Memorijalni konkurs „Filić-filmić“ za mlade stvaraoce kratkih filmova održava se i ove godine u Velikoj Plani u znak sećanja na srednjoškolca Stefana Filića, ubijenog 2020. godine. Iako je rok za slanje radova bio 10. septembar, na zahtev mladih stvaralaca rok je produžen do 1. oktobra.

FOTO: Privatna arhiva

Tema ovogodišnjeg konkursa je „Portret života tog“, a konkurs je podeljen u dve kategorije: dokumentarni film do 5 minuta i dokumentarno-igrani film do 10 minuta. Za obe kategorije predviđene su vredne nagrade, a posebna nagrada dodeljuje se najboljem mentoru za podršku učenicima autorima poslatih filmova.

Svečana dodela nagrada biće održana 15. oktobra u sali Centra za kulturu „Masuka“ u Velikoj Plani.

Stefan  Filić bio je talentovani momak koji se, između ostalog, bavio i snimanjem kratkih filmov. Na smrt je pretučen od strane huligana ispred jedne diskoteke u Velikoj Plani. U znak sećanja, njegovi školski drugovi i EUŠ „Vuk Karadžić“,  pokrenuli su filmski festival koji je za  četiri godine okupio veliki broj mladih autora iz cele Srbije.

Pogledajte više