OGROMNI INSEKT STIŽE IZ NICE: Performans Microcosmos deo tradicionalne povorke ovogodišnjeg Gradić festa u Novom Sadu

Lj.P.

15. 08. 2024. u 12:34

OVOGODIŠNjI Festival uličnih svirača - Gradić fest, koji počinje 29. avgusta i traje do 31. avgusta u Novom Sadu b Microcosmosiće otvoren povorkom koju će predvoditi francuska pozirišna trupa Planete Vapeur , performansom " Microcosmos". Sa karnevala u Nici, ova trupa donosi nesvakidašnji nastup - ogromnog insekta isokog više od 12 metara, uz pratnju akrobata na tlu i u vazduhu.

FOTO: Ulični svirači

Okupljanje posetilaca uoči povorke biće ispraćeno nastupom italijanskog sastava  Basterdjazz  kod Banovine, sa početkom u 19 časova, a reč je i otalijanskom muzičkom sastavu koji svira džez, fank i pop pesme koje se izvode na duvačkim instrumentima.

FOTO: Ulični svirači

Povorka ovogodišnjeg festivala počeće od 19.45 sati i kretaće se od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina, preko Ulice žarka Zrenjanina, pa sve do Podrgrađa petrovarainske tvrđave.

Ubrzo zatim, na glavnoj bini kod Beogradske kapije od 21 čas nastupiće hrvatski petočlani elektronski sastav   ABOP,    koji svoju inspiraciju pronalaze u tehnu, hausu i drugim žanrovima elektronske dens muzike.

FOTO: Ulični svirači

U Beogradskoj ulici tokom prve festivalske večeri nastupiće japanski multiinstrumentalista i ulični perfomer  EPPAI, nakon čega će nastupiti čileanski sastav  La Tromba. U Štrosmajerovoj ulici će sa svojim Di-džej setom nastupiti Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković, glumci kultne serije "Državni posao".

Na trgu prote Mihaldžića biće izvedena monodrama "Mrzim pozorište" dramaturga Minje Bogavac, dok će ljibitelji džeza imati priliku da čuju Organik trio, sastav koji predvodi poznati slovenački džezer Jure Pukl.

festival uličničnih svirača organizuje se uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada, Ministarstva kulture Srbije i Pokrajinskog sekreterijata za kulturu.

Pogledajte više