UŽIVANJE UZ KONCERTE: ''Pećinačko kulturno leto'' primiče se kraju

S. K. 14. 08. 2024. u 11:00

Jubilarna manifestacija 10. “Pećinačko kulturno leto”, koje organizuje Kulturni centar “Pećinci”, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, nastavlja se u subotu, 17. avgusta, kada će na letnjoj pozornici u parku u Šimanovcima od 20.30 časova biti održan koncert narodne muzike u okviru kojeg će nastupiti Aleksandra Saška Padrov sa prijateljima.

foto Opština Pećinci

Slobodan Stanković, v. d. direktora KC, kaže da je najveća kulturna manifestacija ove ustanove, koja je počela krajem jula, održana u tri najveća naselja opštine i to u saradnji sa Savetima mesnih zajednica.

- Pored dva koncerta koja su održana u Pećincima, meštani Šimanovaca imaće priliku da uživaju u narodnoj muzici. Koncert se održava u okviru manifestacije “Dani Šimanovaca” koja traje od 16. do 18. avgusta. Pored ovog koncerta, KC je u saradnji sa šimanovačkim Savetom mesne zajednice i Udruženjem žena “Šimanovčanke” upotpunio trodnevni program, pa će tako u nedelju, 18. jula, biti izvedena monodrama “Kosana, udovica ovdašnja” i mjuzikl za decu i mlade “Devojka iz čerge”. Ovogodišnja manifestacija završava se 7. septembra u Kupinovu - kaže Stanković.

Pogledajte više