TREĆA VELIKA NARODNA IGRANKA: U izletištu „Potok“ u Jagodini

Z. GLIGORIJEVIĆ 12. 08. 2024. u 15:24

TREĆA velika narodna igranka priređena je u izletištu „Potok“ u okviru tradicionalne manifestacije „Jagodinsko kulturno leto“.

Foto:Z.Gligorijević

Brojne posetioce zabavljala je estradna umetnica Snežana Babić Sneki uz pratnju orkestra Novice Nikolića Patala i Ivana Makevića. Tribine izletišta „Potok“ bile su ispunjene do poslednjeg mesta, te su mnogi stajali sa strane.

-Vrlo sam srećna što sam ponovo ovde. Prošle godine smo opravdali neka očekivanja i pozdravljam ovu divnu publiku koja je večeras sa nama. Zahvalila bih se na predivnom dočeku, odličnoj organizaciji i Draganu Markoviću Palmi, što nam je omogućio ovako lep ambijent gde možemo svake godine da uveseljavamo našu publiku. Mislim da je atmosfera lepa, pogotovo u Jagodini –rekla je pevačica pred koncert.

Posetioci su uživali u njenim izvođenjima popularnih pesama, a na svojim instrumentima tokom koncerta pratili su je članovi orkestra Novice Nikolića Patala i Ivana Makevića, koji su u Jagodini uvek rado viđeni gosti.

-Jagodina je kao moj grad Požarevac. Ovde se ponašam kao kod svoje kuće. Pozdravljam sve posetioce, moje prijatelje iz Jagodine, a pre svega Dragana Markovića Palmu. Ja volim ovde da dođem i da sviram. Volim da vidim veliku igranku i ljude kako igraju, srce mi je uvek puno – rekao je Patalo pre početka nastupa.

-Jagodina je jedan predivan grad. Veoma ste dobri domaćini i uvek nas lepo dočekate. Meni je velika čast da sviram sa čovekom koji je ostavio dubok trag u svetu harmonike. Nekada mi je bio uzor, a sada sviramo zajedno. Mnogo mi je drago i velika čast mi je ukazana – rekao je Makević.

Velika narodna igranka bio je trenutak koji su svi posetioci željno iščekivali.

Poslednja ovogodišnja velika narodna igranka biće priređena 18. avgusta na istom mestu sa početkom u 21 sat, kada će publiku potpuno besplatno svojim pesmama zabavljati Gordana Lazarević, takođe u pratnji Patala i Makevića.

Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije je Skupština grada Jagodine.

Pogledajte više