VLASOTINAČKA KOMUNALNA PREDUZEĆA INTENZIVNO OBNAVLJAJU MEHANIZACIJU Opština lepša uz nova vozila

I. M. 08. 08. 2024. u 13:49

TOKOM minule dve godine, lokalna komunalna preduzeća "Komunalac" i "Vodovod" nabavila su sedam novih vozila, a poslednje u nizu je autosmećar namenjen prikupljanju čvrstog otpada, pre svega iz uskih ulica u varoši na Vlasini.

foto: OU Vlasotince

Za te namene dosad je investitano više od 165 miliona dinara, četiri petine obezbedila je vlasotinačka lokalna samouprava, a ostatak je stigao kao pomoć nadležnih ministarstava. Tako je i novi autosmećar nabavljen u okviru programa za unapređenje nedovoljno razvijenih opština. Vlasotince je po ovom osnovu dobilo sedam, a samo obezbedilo dodatnih 7,5 miliona dinara.

Nerazvijeni

MINISTAR Novica Tončev kaže da Vlasotince svake godine dobija sredstva iz njegovog kabineta, pa je ta suma ukupno dostigla 32 miliona dinara. Istovremeno, za područje Jablaničkog okruga izdvojeno je oko 130 miliona, a Tončev se nada da će budžet od 400 miliona dinara - namenjen za 44 nerazvijene opštine - dogodine biti veći, te da će i ono postepeno izlaziti iz krize.

- Sve to rezultat je zajedničkog napora Opštine, Kabineta ministra Novice Tončeva i Ministarstva zaštite životne sredine. Cilj je da nivo pružanja komunalnih usluga podignemo na značajno viši nivo - poručio je Vladimir Kocić, zamenik prvog čoveka Vlasotinca.

S obzirom na to da se radi o najvećoj investiciji još od osnivanja JKP "Komunalac", njegov direktor, Zoran Jović, apelovao je na sugrađane da se svi zajedno potrude kako bi Vlasotince bilo još lepše i kvalitetnije mesto za život.

I direktor JKP "Vodovod", Zvonko Ilić, ističe značaj modernizacije voznog parka. Ovo preduzeće novu cisternu svakodnevno koristi za dopremanje vode do naselja u kojima izvori presušuju. Drugim novim vozilom, kaže, održavaju kanalizacionu mrežu, dok im je oprema za detekciju curenja u mreži pomogla da značajno smanje gubitke vode koji su lane premašivali trećinu proizvodnje.

Pogledajte više