ZLATO ZA KLUB, GRAD I JEDINICU: Pripadnik Žandarmerije Pavle Zdravković šampion u kanuu na divljim vodama

G. ĆIROVIĆ 04. 08. 2024. u 11:55

Na nedavno održanoj Balkanijadi u Severnoj Makedoniji na divljim vodama, takmičar Kajak-kanu rafting kluba „Buk“ iz Kraljeva, Pavle Zdravković, pripadnik kraljevačkog Odreda Žandarmerije, osvojio je zlatne medalje u disciplinama kanu-sprint i klasik.

MUP

Tim povodom, za izuztne rezultate koje su ostvarli članovi ovog kluba, predsednik Sportskog savza Kraljeva Aleksandar Daišević uručio je Zdravkoviću plaketu poželevši takmičarima jednog od najmlađih sportskih kolektiva u gradu na Ibru, mnogo uspeha u narednim nadmetanjima.

MUP

 

- U Severnoj Makedoniji je naš najmlađi takmičar Naum Mrvić u svojoj uzrasnoj kategoriji u sprintu osvojio prvo mesto, dok se u seniorskoj konkurenciji Mihailo Zečević okitio titulom vicešampiona čime je upotpunjen uspeh našeg kluba na Balkanijadi koja se bodovala i za Svetski kup – skromno kaže Zdravković.

On se ovom prilikom zahvalio svojim kolegama i starešinama u Žandarmeriji koji mu, kako je istakao, u svakoj prilici pomažu kako bi postigao još bolje rezultate.

- Mnogo mi znači takva podrška – dodaje Zdravković. - Predstoji mi Svetsko prvenstvo u Ššaniji gde ću u disciplini kanu-sprint nadam se uspešno predstavljati svoj klub, grad, državu i jedinicu. Cilj je zlatna medalja, neće biti lako, naročito zbog napornog puta.

Pogledajte više