UGODNIJI BORAVAK UZ BOGAT PROGRAM: Opština Bačka Palanka domaćin osnovcima iz Leposavića na KiM

Lj.P.

01. 08. 2024. u 11:43

OSNOVCI iz Leposavića sa Kosova i Metohije, u Bačkoj Palanci će provesti deo letnjih ferija, a da bi im boravak bio što lepši, za njih je organizovan bogat program. Ukupno dvadesetoro dece boraviće u ovoj bačkoj varoši pet dana, u sklopu dugogodišnje intenzivne saradnje opština Bačka Palanka i Leposavić.

FOTO. opština Bačka Palanka

Za goste iz Leposavića, juče je predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica organizovao prijem, kojem su prisustvovali predsednik opštine Bačka Palanka Milan Čavić i zamenik predsednika Milan Kraguljac.

Deca sa Kosova i Metohije u Bačkoj Palanci borave u organizaciji humanitarca Miodraga Radovanovića iz sela Kamenica u opštini Leposavić, i smeštena su u specijalnom rezervatu prirode "Bagremara", a tokom boravka posetiće bazen u Gajdobri i akva-park "Petrolend" u Bačkom Petrovcu. U subotu će uživati u bioskopskim projekcijama, a za njih će biti organizovane i radionice u Muzeju opštine Bačka Palanka.

- Izuzetno mi je drago što smo i ove godine ugostili našu decu sa Kosova i Metohije, iz Leposavića, Kamenice i Sočanice - rekao je Šušnica. - Nadam se da ćemo biti dobri domaćini i da će gosti iz Bačke Palanke poneti samo lepe uspomene. Kroz ovakve posete deca iz Leposavića upoznaju svoje vršnjake iz opštine Bačka Palanka, i nadam se da će iz tih druženja neki od njih uspostaviti prijateljstva koja će negovati celog života, a mi ćemo nastaviti da negujemo i razvijamo prijateljske i bratske veze sa Opštinom Leposavić.

Zajedno sa decom u Bačkoj Palanci borave i njihove nastavnice Gordana Vukadinović i Violeta Barać, kao i humanitarac Miodrag Radovanović, koji je organizovao posetu.

Pogledajte više