UŽIČANIN NA PARAOLIMPIJADI: U Pariz sa srebrom iz Tokija

N. J. 18. 07. 2024. u 15:09

Paraatletičar Nebojša Đurić, braniće boje Srbije na Paraolimpijskim igrama u Parizu, za sada kao jedini paraolimpijac iz grada na Đetinji. Njegovi dosadašnji rezultati su izuzetni, a poslednji koji ga je kvalifikovao za olimpijadu je srebro sa Svetskog prvenstva u Tokiju.

Grad Užice

Ovim povodom, za Đurića i njegovog trenera Miloša Zarića, upriličen je prijem u Gradskoj kući.

- Veoma sam srećan na ovoj prilici da donesem medalju za svoj grad i svoju državu. Zahvalnost dugujem mom bivšem i sadašnjem treneru i gradonačelnici. Sve ovo pred mene postavlja cilj, a to je olimpijska medalja, jedino ona nedostaje u kolekciji – rekao je Đurić, uz zahvalnost na podršci gradu Užicu.

- Sjajni rezultati naših sportista veoma raduju, ohrabruju i daju nam dodatni podsticaj da radimo i više, kako bi im omogućili najbolje uslove za treninge i takmičenja. Nebojša Đurić je veliki čovek i veliki sportista, neko ko nas svake godine učini ponosnim. U ime grada Užica i ovom prilikom Nebojši i njegovom treneru Milošu Zariću upućujem najiskrenije čestitke i naravno, želim da istaknem, da smo tu za svaku vrstu podrške - naglasila je Jelena Raković Radivijević, gradonačelnica Užica.

Pogledajte više