"DRINSKA REGATA" POČINJE 15. JULA: Sve spremno za najveći balkanski karneval na vodi

N. J. 09. 07. 2024. u 11:38

Jubilarna 30. „Drinska regata“, najveći balkanski karneval na vodi, biće održana od 15. do 21. jula u Bajinoj Bašti. Uz spust Drinom, oko 130.000 posetilaca uživaće i u drugim zabavnim sadržajima.

N. Janković

 Pod pokroviteljstvom Opštine Bajina Bašta, organizator Turistička organizacija „Tara – Drina“ okupiće posetioce već 15. jula na „Bašta bazaru“. Reč je o festivalu hrane i narodnih rukotvorina u centru Bajine Bašte. Istog dana u večernjim časovima koncert će održati Leontina Vukomanović sa dečijim horom „Čarolija“. Uslediće premijera dokumentarnog filma „30 godina Drinske regate“.

Drugog dana biće upriličeni koncerti Ane Bekute i trubačkog orkestra Milenka Filipovića, na gradskom trgu.

Festival elektronske muzike „Mešap“ biće održan 17. i 18. jula u Sportsko – rekreativnom centru „Braća Milutinović“, a najavljeni su nastupi izvođača iz Srbije, Holandije, Hrvatske i Slovačke.

U četvrtak 18. jula, pored rečice Godine u Perućcu, održaće se takmičenje u spravljanju riblje čorbe.

Na izletištu Rača, 19. jula, koncerte će održati Dragana Mirković i Željko Samardžić.

Centralni događaj, veliki spust rekom Drinom od Perućca do Rogačice, u kome će se naći hiljade čamaca i splavova, biće upriličen u subotu 20. jula: karneval na vodi kreće u 11 časova isod brane Hidro – elektrane „Bajina Bašta“. Istog dana na izletištu Rača u okviru „Most festa“ nastupiće Dejan Petrović sa Big bendom i JU grupa.

Poznato je da će se oko Drine i ove godine, u karnevalskom ambijentu, okupiti oko 130.000 posetilaca iz svih krajeva sveta.

Pogledajte više