AKCIJA STERILIZACIJE I KASTRACIJE PASA: U narednih deset meseci realizovaće se projekat

B. G. 09. 07. 2024. u 07:40

GRAD Zrenjanin, u saradnji sa gradskim komunilanim preduzećem Čistoća i zelenilo i Udruženjem za brigu o životinjama Beta, pokreće projekat sterilizacije i kastrascije vlasničkih pasa, čiju je realizaciju ovo udruženje već započelo.    

grad Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura tim povodom sastao se sa tehničkim direktorom JKP Čistoća i zelenilo, Vladimirom Vujinom i Dunjom Milošević, predstavnicom Udruženja za brigu o životinjama Banata, Beta.

Projekat sterilizacije i kastracije vlasničkih pasa realizovaće se u narednih dvanaest meseci, a kako je navela Dunja Milošević, građanima je omogućeno da prijave svoje pse za vakcinaciju, čipovanje i sterilizaciju, po umanjenim cenama ili potpuno besplatno, a sve to će sigurno doprineti i smanjenju broja napuštenih pasa na ulicama.

- Mi u udruženju veoma smo zadovoljni činjenicom da je već tokom prvih 24 sata od početka realizacije projekta za sterilizaciju i kastraciju zakazano pedeset pasa - naglasila je Dunja Milošević, uz naznaku da će Beta, u saradnji sa gradom i pomenutim komunalnim preduzećem, u narednom periodu sprovesti niz zajedničkih akcija koje će se pre svega odnositi na najbolji i najpotpuniji način kontrole uličnih pasa.

Pogledajte više