ZAVRŠENI PRIJEMNI ISPITI NA UNIVERZITETU U KRAGUJEVCU: Najviše interesovanja za studije medicine i inženjerskih nauka

V. Hadžić 08. 07. 2024. u 18:46

Polaganje prijemnih ispita na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu završeno je danas. Kao i prošle godine, najviše interesovanja vladalo je za Fakultete medicinskih i inženjerskih nauka.

Foto : PF UK

Na prijemni ispit za studije medicine izašlo je  498 od 557 prijavljenih kandidata. Najviše ih je zainteresovano za  integrisane studije medicine,gde ima mesta samo za 88 studenata.

Na Ekonomskom fakultetu ima mesta za sve kandidate koji su polagali ispit. Izašlo ih je 338, za smer Ekonomija i poslovno upravljanje polagalo je 313 budućih brucoša, pa su u prvom upisnom roku  popunjena i budžetska i samomofinansirajuća mesta. Na smeru Poslovna informatika prijemni polagalo njih 25, a budžetskih mesta ima 30.

I na  Pravnom  fakultetu  ima dovoljno mesta za sve studente koji su izašli na prijemni, od 322 prijavljena kandidata, njih 303 je polagalo test.

Na Odseku za muzičku umetnost Filološko-umetničkog fakulteta prijemni ispit  je polagalo 49 kandidata dok je na Odseku za Primenjenu i likovnu umetnost polagalo 43 budućih brucoša, a mesta ima  za dva studenta manje.

Za Agronomski fakultet u Čačku  nije bilo mnogo zainteresovanih, svega 35 kandidata, koliko ih je i polagalo prijemni ispit.

Cene školarina za studije na fakultetima ovdašnjeg Univerziteta kreću se od 45.000 dinara do 5.000 evra, u zavisnosti od fakulteta i smera.  

Drugi upisni rok na Univerzitetu u Kragujevcu je od 19. avgusta do 23. septembra. 

Pogledajte više