KOMESARIJAT ZA IZBEGLICE I MIGRACIJE POMAŽE SOMBORCIMA Za readmisiju tri i po miliona

J. L. 08. 07. 2024. u 14:07

ZA potrebe poboljšanja uslova stanovanja povratnika - po osnovu sporazuma o readmisiji - kroz dodelu pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti, Sombor je od Komesarijata za izbeglice i migracije dobio 3,5 miliona dinara.

foto: Grad Sombor

Iz sopstvenog budžeta Grad će dodati još 390.000, što će mnogim porodicama iz ove kategorije omogućiti da steknu krov nad glavom.

- Ovim javnim pozivom, ukupna sredstva dodeljena za šest jedinica lokalne samouprave, odnosno za deset kuća, iznose 17 miliona i 842.000 dinara. Podrška reintegraciji lica koja su vraćena u Republiku Srbiju realizuje se i kroz dodelu građevinskog materijala, kupovinu montažnih kuća i sveobuhvatno ekonomsko osnaživanje. Naša zajednička vizija je Srbija u kojoj svi njeni građani, bez obzira na prethodne životne okolnosti, mogu živeti dostojanstveno i bezbedno - poručila je prilikom dodela ugovora u Somboru pomoćnica komesarke za izbeglice i migracije Dušica Popović, precizirajući da su novac dobili još Kikinda, Novi Beograd, Kula, Koceljeva i Sečanj.

Pogledajte više