BEZBEDNOST NA VISOKOM NIVOU: Kraljevački policajci sumirali rezultate rada između dva praznika

G. ĆIROVIĆ 25. 06. 2024. u 10:51

Prigodnom svečanošću u Svečanoj sali Gradske uprave, Dan ministarstva unutrašnjih poslova, Dan Policije i svoju krsnu slavu, obeležili su i pripadnici Policijske uprave u Kraljevu (PUK).

G.Šljivić

Sumirajući rezultate postignute tokom minulih godinu dna, odnosno između dva praznika, sa zadovoljstvom je konstatovano da je na teritoriji koju pokriva PUK bezbednost građana i njihove imovine na visokom nivou.

G.Šljivić

 

- Uloženi napori i angažovanje policijskih službenika doveli su do pozitivnih trendova u ozbiljnim segmentima stanja bezbednosti, što je rezurtiralo smanjenjem broja izvršenih krivičnih dela za 20 odsto na teritoriji PUK. Sva krivična dela rešavala su se brzo i efikasno – raportira pukovnik policije Novica Pleskonjić, načelnik PU Kraljevo.

G.Šljivić

Novica Pleskonjić, načelnik PU Kraljevo

Prema njegovim rečima, u nastavku borbe protiv zloupotrebe opojnih droga koja je vođena po odlučenim i odobrenim prioritetima, u ukupno 150 sprovedenih zaplena pripadnici PUK oduzeli su oko 67 kilograma raznih vrsta narkotika.

G.Šljivić

 

- A što se tiče suzbijanja nedozvoljene trgovine i krijumčarenja akciznih proizvoda, zaplenjeno je gotovo 330 kilograma rezanog duvana i više od 60.000 paklica različitih cigareta čija vrednost prelazi 20 miliona dinara – naglasio je Pleskonjić.

On je dodao i da je povećano prisustvo pripadnika Saobraćajne policije na putevima koje pokriva PUK, ističući da je u prvih pet meseci ove godine otkriveno 19.000 prekršaja, što je za 30 odsto više u odnosu na isti period 2023.

G.Šljivić

 

- Apelujem na sve učesnike u saobraćaju, posebno u jeku turističke sezone, da svojim savesnim i odgovornim ponašanjem i poštovanjem propisa učine da svi budemo bezbedniji na našim putevima – rekao je načelnik PU Kraljevo. - Podizanje nivoa bezbednosti u svim oblastima rezultat je poverenja i boljeg života u lokalnoj zajednici i ostvareno je kroz veoma blisku saradnju sa svim institucijama i organizacijama, a posebno organima lokalne samouprave. Građani su, bez dileme, podigli poverenje u policiju.

G.Šljivić

 
Pogledajte više