NAJMLAĐI PROBALI PANCIR I PENDREK : Povodom Dana policije u Subotici predstavljena oprema i naoružanje

J. L. 24. 06. 2024. u 17:10

Povodom Dana policije i slave Ministarstva unutrašnjih poslova - Svete Trojice, u centru Subotice organizovan je taktičko - tehnički zbor u okviru kog je sugrađanima predstavljen deo opreme, naoružanja i vozila koje policija koristi u svakodnevnom radu.

foto: Grad Subotica

U smotri su učestovavali interventna, saobraćajna i granična policija, kao i Žandarmerija, pa je to bila prilika za građane da pogledaju opremu koja se koristi prilikom uviđaja, da probaju pancir i zaštitnu kacigu, da vide policijskog psa, kao i deo oružja. Vatrogasno-spasilački bataljon prezentovao je zaštitnu i radnu opremu vatrogasaca, kao i penu koja se koristi prilikom gašenja požara. Za ljubitelje penjanja tamo je bila i veštačka stena, a u razgledanju su najviše uživali oni najmlađi, subotički predškolci.

-  U želji da policija bude što opremljenija i efikasnija, Grad Subotica, putem gradskog Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja izdvaja ne mala sredstva za nabavku novih vozila i tehničko opremanje Odeljenja saobraćajne policije - ističe gradonačelnik Stevan Bakić. - Verujem da će svoj izuzetno težak, zahtevan i odgovoran posao pun odricanja i opasnosti i ubuduće obavljati časno, profesionalno i u skladu sa Zakonom, da će uvek biti uz svoju državu i svoj narod i da ćet i dalje biti uspešni u izvršavanju veoma teških zadataka koji su vam povereni.

Pogledajte više