DECU SVE ZANIMALO: Taktičko-tehničkim zborom kod „Spensa“, u Novom Sadu obeležen dan MUP-A i Policije Srbije

Z. GRUMIĆ 24. 06. 2024. u 15:10

DAN i slavu MUP-a i Policije Srbije Novosađani su obeležili taktičko-tehničkim zborom priređenim danas na platou „Spensa“, gde su pripadnici Policijske uprave (PU) građanima prikazali deo ljudskih, materijalnih i tehničkih kapaciteta kojima raspolažu kao i veštine koje primenjuju u svakodnevnom obavljanju poslova i zadataka.

Z. Grumić

Na toj manifestaciji učestvovali su uz pripadnike PU i predstavnici novosadskog Odreda žandarmerije, Uprave za vanredne situacije, Agencije za bezbednost saobraćaja kao i polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku i Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici.

Posebno su radoznalim mališanima bila zanimljiva vatrogasna i specijalna policijska vozila, delovi izloženog naoružanja i druge opreme kao i prikaz pojedinih vežbi poput penjanja uza zid uz pomoć užeta i čekrka, u čemu su se i sami oprobali.

- Popeo sam se dogore i to nije uopšte naporno. Bilo je jako lepo i opet ću da se penjem kad bude sledeći put Dan policije – rekao je za „Novosti“ sedmogodišnji Nikola Mrkonjić, koji je nedavno završio prvi razred sa odličnim uspehom.

Otvaranju taktičko-tehničkog zbora policije prisustvovao je i gradonačelnik Milan Đurić, koji je zajedno sa načelnikom PU Goranom Radonjićem i sugrađanima razgledao tu svojevrsnu izložbu.

- Ovo je prilika da još jednom zahvalimo ljudima koji spašavaju tuđe živote i danonoćno čuvaju javni red i mir. Grad Novi Sad će nastaviti da pomaže Policijsku upravu, da ulaže u opremu i infrastrukturu naše policije – izjavio je gradonačelnik Đurić i ocenio da policija u Novom Sadu radi dobro svoj posao.

Tu ocenu je na neki način potvrdio načelnik Radonjić, istakavši da su policijski službenici PU Novi Sad u proteklih godinu dana zaplenili više od 400 kilograma narkotika kao i da su rasvetlili sva najteža i teža krivična dela.


 


 


 


 


 


 

Pogledajte više