SVAKI DESETI ĐAK BIO NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU: U Gimnaziji "Svetozar Marković" u Subotici održano "Veče šampiona"

J. L. 23. 06. 2024. u 11:37

Do najvišeg ranga, repubičkog takmičenja, ove školske godine stiglo je 92 učenika Gimnazije "Svetozar Marković" u Subotici, takmičeći se u 17 oblasti, a njih 65 osvojilo je neka od prva tri mesta. U njihovu čast i ove godine organizovano je „Veče šampiona“ jer su svojim uspesima širom Srbije proneli ime škole i svog grada.

foto: subotica com

Subotičku Gimnaziju  pohađa skoro 900 dobrih i vrednih đaka, a protekle školske godine svaki drugi učenik učestvovao je na nekom od takmičenja. 

-Izuzimajući likovne, literarne i vizuelne konkurse, kao i Projektnu nedelju, ove školske godine na opštinskim, okružnim, regionalnim i državnim takmičenjima učestvovalo je 380 đaka, a tu je 90 učenika koji su bili na međunarodnim takmičenjima koje ne propisuje Ministarstvo porsvete a gde su, takođe postignuti zavidni rezultati – ponosno će Dušan Pavlović, direktor subotičke Gimnazije. – Ove brojke pokazuju svestranost naših učenika. Njihovi rezultati i ponos koji svi zbog njih osećamo ne bi bili mogući bez učitelja, nastavnika, profesora i sportsih radnika koji su ima prenosili znanje ali i neprolazne ljudske vrline. Njihovi rezultati su ponos Subotice. Ovo nam govori i da je obrazovanje u Srbiji korektno i da ko želi i hoće ima mogućnost da napreduje.

Pogledajte više